Vybíráme pohovku

Pohovka je centrálním prvkem celého bytu a jeho výběr je stejně důležitý a odpovědný jako například výběr kuchyně. Ta je často a neprávem upřednostňována a mnozí lidé věnují výběru kuchyně přehnanou pozornost. Zatímco v kuchyni strávíte pár minut až pár desítek minut denně, na pohovce, zvláště pokud chodíte domů pozdě a potřebujete nabrat síly na další den, trávíte mnohem více času (a pokud se Vám stává jako mě, že vysílením usnete a nemáte sílu putovat zcela omámená spánkem do ložnice, mnohdy celou noc – a kdy jste naposledy trávily noc v kuchyni?).

Že v posedlosti pohovkami nejsem sama, vám ukáži na úryvku z knihy Konec světa &Hard-boiled Wonderland mého oblíbeného japonského spisovatele Harukiho Murakamiho, jež naprosto přesně vystihuje podceňování významu výběru pohovek, mluví mi z duše:

Vrátím se k poslednímu odstavci a dodávám – k tomu, abyste si vybrali a koupili dobrou pohovku, vám může pomoci váš dobrý odhad (viz výše), dobrý vyzkoušený nebo doporučený obchod nebo dobrý designer. Anebo také následující rady:

Pamatujte na to, že pohovky a sedačky nemusí být Mercedes-Benz (na „hadráka“ ale zapomeňte), ale měla by vyhovovat vašim požadavkům (velikostí a funkčností a estetičností).